oppskrift margit dale lapskaus

Vurdering

4.1
(41)

17. mai lapskaus

Lapskaus er enkelt og godt, og passer supert som festmat.

Du trenger:

  • 800 g røykt lammekjøtt (bog eller lår)
  • 200 g gulrøtter
  • 200 g kålrot
  • 600 g poteter
  • 1 purre
  • 7 dl kokekraft

Slik gjør du:

Ha lammekjøtt med bein i en gryte og ha i vann så det dekker. Kok kjøttet i ca 1.5-2 timer under lokk. Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.

Ta opp kjøttet når det har kokt ferdig. Fjern beinet og kutt kjøttet i biter. Bruk 7 dl av vannet kjøttet har kokt i og tilsett grønnsaker, poteter og kjøtt.

La lapskausen småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen. Blir den for tykk, så kan du tilsette mer kraft.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne med flatbrød eller ferskt brød, og smør.

«Herlig lapskaus til den store dagen!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 41

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter