[one-third-first]
Du trenger:
- 700 g hvetemel
- 300 g fin sammalt hvete
- 1 ts salt
- 1/2 pose tørrgjær
- 7 dl vann
- 75 g smør
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smøret i en gryte og tilsett vannet. Varm opp til 38 grader. Tøm væsken i det tørre.
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Tilsett litt mer mel dersom deigen er klissete. Deigen skal slippe bakebollen.
Dekk bollen med plast og la den heve ca. en time.
Del deigen opp i ca. 25 emner og bak de ut til runde og fine rundstykker. Ha rundstykkene på en stekeplate med bakepapir, og la de etterheve i ca. 40 minutter.
Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter på 220 grader.
«God og luftige rundstykker!»
[/two-thirds]