Du trenger:
- 400 g skrelte poteter
- 1 løk
- 100 g purre
- 2 ss olje
- 3 fedd hvitløk
- 7 dl vann eller grønnsakskraft
- 2 dl fløte
- 1 dl h-melk
- salt og pepper etter smak
- 4 skiver spekeskinke
Slik gjør du:
Finhakk løken og hvitløken og stek den på svak varme i ca. 5 minutter til den blir blank.
Skrell potetene og skjær de i biter. Vask purren og kutt den i tynne ringer. Ha potetene og purren i gryta sammen med kraft eller vann. Kok i ca 20 minutter.
Mos suppen med en potetmoser eller stavmikser. Jeg liker best litt grove biter og bruker en potetmoser.
Tilsett fløte, melk, salt og pepper og kok opp.
Serveres med spekeskinke og eventuelt litt revet ost på toppen. Pynt gjerne med litt gressløk eller persille
«Potet- og purresuppe er en lettvint og billig suppe!»
