Vurdering

4.2
(21)

Valnøttkake

Nydelig valnøttkake fra gomes håndskrevne oppskriftsbok fra 1924.

Du trenger:

  • 225 g valnøtter
  • 225 g flormelis
  • 6 egg
  • 2 ss kaldt vann
  • 50 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 40 g potetmel
  • 6 dl kremfløte
  • 30 g sukker

Slik gjør du:

Mal 150 g valnøtter og hakk 75 g valnøtter.

Pisk eggeplommene, vann og melis i ca. 15 minutter til du får en eggedosis. Tilsett malte valnøtter, hvetemel, bakepulver og potetmel. Rør det til en klumpfri røre.

Pisk eggehvitene helt stive og skjær den stivpiskede eggehviten inn i røren.

Ha røren i en smurt og strødd 24 cm springform.

Stek på nederste rille på 160 grader i 50 min.

Mens kaken avkjøles pisker du fløten til krem. Ta 1/3 av kremen og bland inn de hakkede valnøttene.

Del kaken i tre ca. like tykke lag. Fordel fløten med valnøtter mellom kakelagene.

Pynt med resten av kremfløten på kaken. Bruke gjerne en kakesprøyte

«Saftig valnøttekake med krem!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 21

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter