Du trenger:
- 225 g valnøtter
- 225 g flormelis
- 6 egg
- 2 ss kaldt vann
- 50 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 40 g potetmel
- 6 dl kremfløte
- 30 g sukker
Slik gjør du:
Mal 150 g valnøtter og hakk 75 g valnøtter.
Pisk eggeplommene, vann og melis i ca. 15 minutter til du får en eggedosis. Tilsett malte valnøtter, hvetemel, bakepulver og potetmel. Rør det til en klumpfri røre.
Pisk eggehvitene helt stive og skjær den stivpiskede eggehviten inn i røren.
Ha røren i en smurt og strødd 24 cm springform.
Stek på nederste rille på 160 grader i 50 min.
Mens kaken avkjøles pisker du fløten til krem. Ta 1/3 av kremen og bland inn de hakkede valnøttene.
Del kaken i tre ca. like tykke lag. Fordel fløten med valnøtter mellom kakelagene.
Pynt med resten av kremfløten på kaken. Bruke gjerne en kakesprøyte
«Saftig valnøttekake med krem!»
