Vurdering

3.3
(3)

Asparges med ansjonssaus

Du får kjøpt fersk asparges hele året, men det er ingenting som slår den aspargesen som kommer om våren og på forsommeren. Er du ekstra heldig så får du tak i norsk asparges. Den smaker helt fantastisk med litt salt og revet parmesan, eller som her med en herlig ansjossaus.

Du trenger:

  • 400 g asparges
  • 1 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 1 ss smør
  • 40 g ansjos
  • 100 g smør
  • saft fra 1 sitron
  • 1/2 chili

Slik gjør du:

Kok aspargesen i 3 minutter. Et godt triks når du koker asparges er å ha litt smør, sukker og salt i vannet.

Finhakk chilien. Mos ansjosene i en foodprocessor og tilsett romtemperert smør og chili. Ha i sitronsaft etter smak.

Legg aspargesen på et fat og hell sausen over og bland godt sammen. Kan serveres som tilbehør til kjøtt eller som en forrett

«Ansjos og asparges er en nydelig smakskombinasjon!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.3 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter