Vurdering

5
(1)

Spagetti med kjøttboller

Herlig pasta med smakfulle kjøttboller med nydelig tomatsaus.

Du trenger:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss persille
  • 50 g parmesan
  • 1 egg
  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 400 g tørket spagetti

Slik gjør du:

Ha kjøttdeigen i en bolle, kna inn saltet så deigen blir seig.

Finhakk persillen og ett fedd hvitløk. Riv parmesanosten. Ha potetmel, parmesan, persille, hvitløk og egg i deigen og kna alt godt sammen.

Ha olje i en stekepanne og varm opp til middels varme.

Ha litt kaldt vann på hendene og form deigen til små kjøttboller. Legg kjøttbollene i stekepannen og stek til de er gjennomstekte.

Lag tomatsausen. Varm olje i en kasserolle. Finhakk ett fedd hvitløk og stek den et par minutter på svak varme. Tilsett tomatene, saltet og sukkeret og kok i 5 minutter. Bruk en stavmikser og mos det helt fint.

Ha kjøttbollene i tomatsausen og kok et par minutter.

Kok pasta og ha over sausen med kjøttbollene. Server gjerne med hakket frisk persille, litt olivenolje og parmesan på toppen

«Klassisk pastarett fra Italia!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter