[one-third-first]
Du trenger:
- 600 g renskåret svinekjøtt f.eks flatbiff
- 1 egg
- 1 dl mel
- 2 dl brødrasp
- 1 ts salt
- 3 ss solsikkeolje
- 300 g erter
- 100 g bacon
- 1 ss smør
- Tilbehør:
- remulade (se oppskrift her)
- 4 sitronskiver
- 1 kg poteter
- 4 ss olivenolje
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lager du remuladen fra bunnen begynner du med den. Oppskrift finner du her.
Behold skallet på potetene, men vask de godt. Skjær potetene i båter og ha de i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Ha over olivenolje og strø litt salt over. Sett i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
Skjær tynne skiver med svinekjøtt, bank de ekstra tynne med kjøtthammer eller et kjevle. Bland 1 ts salt i melet. Vend de i mel og saltblandingen, så egg og brødrasp.
Ha 3 ss solsikkeolje i en panne og stek schnitzelene på middels varme i ca. 3 minutter på hver side. Mens de steker, skjærer du bacon i små biter. Stek baconet på høy varme i ca. 2 minutter i en annen panne. Ha i en pose tinte selskapserter og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i 1 ss smør og rør dette inn i blandingen.
Server schnitzelen med ovnstekte båtpoteter, remulade. erteblandingen og en sitronskive
«Schnitzel er enkel og god mat!»
[/two-thirds]