Du trenger:
- 1,1 kg hvetemel
- 180 g sukker
- 300 g smør
- 6 dl helmelk
- 2 egg
- 1 pose tørrgjær
Eggekrem:
- 4 dl helmelk
- 2 eggeplommer
- 30 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 20 g potetmel
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en stor bakebolle.
Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 36 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.
Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel.
Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 5 minutter til den blir smidig eller elt den med eltekrok i kjøkkenmaskin. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse.
Mens deigen hever lager du eggekrem. Bland melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og potetmel i en gryte. Rør mens blandingen varmes opp til kokepunktet. Kremen skal være tykk, men ikke seig og hard.
Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Lag en dyp grop i midten av bollen og fyll med eggekrem Legg bollen på et stekebrett med bakepapir.
Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.
Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen
Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter
«Boller med hjemmelaget eggekrem!»
