Vurdering

4.2
(70)

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller er kjempegodt, og bygger på en gammel tradisjon. Fastelavnsaften er kvelden før fasten starter og etter gammel skikk skulle man unne seg noe ekstra godt og mettende før man gikk inn i fasteperioden.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1,1 kg hvetemel
  • 180 g sukker
  • 300 g smør
  • 6 dl helmelk
  • 2 egg
  • 1 pose tørrgjær 
  • 3 dl pisket krem 
  • syltetøy eller bær

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.

Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel. 

Elt deigen med en ertekrok til den blir smidig det tar ca. 5 minutter.  Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.

Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.

Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen.

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter. 

Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to og fyll med pisket krem, syltetøy eller bær. Dryss over melis rett før servering.

«Saftige fastelavnsboller!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 70

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter