[one-third-first]
Du trenger:
- 1 lammestek
- 1 sitron
- 1 kg skrelte poteter
- 1 ts salt
- 5 ss smør
- 200 g hakkede hermetiske tomater
- 10 g persille
- 6 ss brødsmuler eller strøkavring
- 7 hvitløksfedd
- 80 g parmesan
- 7 ss olivenolje
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Gni lammesteken inn med sitronsaft. Det er valgfritt om du vil beine ut steken eller ha den hel.
Skrell potetene, skjær de opp i skiver og legg de i en form. Ha salt over potetene og legg smøret klattvis mellom potetene.
Legg steken oppå potetene. Fordel hakkede hermetiske tomater på potetene.
Finhakk persille og hvitløk og bland dette med brødsmuler eller strøkavring og revet parmesanost. Bland dette godt sammen med olivenolje.
Dryss litt salt på steken og gni det inn. Smør steken med persillemassen over det hele.
Stekes på 170 grader i ca. 2 timer.
«Jeg elsker mat som kan tilberedes i form!»
[/two-thirds]