[one-third-first]
Du trenger:
- 2–2,2 kg siktet hvetemel
- 500 g sukker
- 500 g margarin
- 1 kopp(150 ml) sirup
- 1 ts malt pepper
- 2 ss hornsalt
- 1 l kulturmelk
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smøret i en kjele. Bland inn sirup og sukker, og rør ut.
Ha kulturmelk i en bolle, og tilsett hornsalt og pepper. Hell smørblandingen i bollen, og rør sammen.
Tilsett melet litt etter litt til deigen er løs, men fast nok til å kjevle ut. Pass på å ikke bruke for mye mel – det gir tørre kaker.
Kjevl ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Bruk sparsomt med mel når du kjevler, men nok til at deigen ikke fester seg i underlaget. Stikk ut kakene med et lokk eller en form som er ca. 12 cm i diameter.
Legg kakene på en stekeplate som er smurt eller dekket med bakepapir, og stek i 10 minutter.
«En super oppskrift på 10-øres!»
[/two-thirds]