Vurdering

4.3
(11)

10-øres kaker

Denne gode oppskriften på 10-øreskaker fikk jeg av Eli Kvaale fra Bygland under innspillingen av første sesongen av Fjellmat. Kakene passer godt til kaffen eller som turmat, og er velegnet til frysing. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2–2,2 kg siktet hvetemel
  • 500 g sukker
  • 500 g margarin
  • 1 kopp(150 ml) sirup
  • 1 ts malt pepper
  • 2 ss hornsalt
  • 1 l kulturmelk

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smelt smøret i en kjele. Bland inn sirup og sukker, og rør ut.

Ha kulturmelk i en bolle, og tilsett hornsalt og pepper. Hell smørblandingen i bollen, og rør sammen.

Tilsett melet litt etter litt til deigen er løs, men fast nok til å kjevle ut. Pass på å ikke bruke for mye mel – det gir tørre kaker.

Kjevl ut deigen til ca. 1 cm tykkelse. Bruk sparsomt med mel når du kjevler, men nok til at deigen ikke fester seg i underlaget. Stikk ut kakene med et lokk eller en form som er ca. 12 cm i diameter.

Legg kakene på en stekeplate som er smurt eller dekket med bakepapir, og stek i 10 minutter.

«En super oppskrift på 10-øres!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 11

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter