[one-third-first]
Du trenger:
- 125 g sukker til karamell
- 6 dl helmelk
- 3 dl fløte
- 6 egg
- 5 ss sukker
- 1 vaniljestang
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha sukkeret i en brødform på ca. 1,5 liter. Sett brødformen rett på kokeplaten og brun sukkeret til karamellsaus. Rør litt i sukkeret imens det smelter og pass på så det ikke blir brent.
Når sukkeret har smeltet dreier du formen slik at det kommer karamellsaus oppover kantene. Sett formen til side og lag puddingen.
Pisk sammen melk, fløte, sukker og egg. Skrap ut frøene av vaniljestangen og rør frøene godt inn i blandingen. Sil blandingen over i brødformen.
Karamellpuddingen skal stekes i vannbad på 100 grader i ca. 3 timer på nest nederste rille i ovnen.
Gjør klart vannbad ved å koke opp en stor gryte med vann. Hell vannet i et dypt stekebrett slik at det står litt over halvveis opp på kanten. Sett brettet i ovnen og ha formen med karamellpudding i vannbadet.
Ta karamellpuddingen ut av stekeovnen. Sett den til avkjøling i romtemperatur og ha den i kjøleskapet når den er avkjølt. La den stå til dagen etter.
Hvelv karamellpuddingen ut på et fat sammen med karamellsausen som er i bunnen av formen.
Server gjerne med pisket fløte og friske bær.
«Dessertklassikeren som hele familien elsker!”
[/two-thirds]