[one-third-first]
Du trenger:
- 800 g laks
- 1 ss smør
- 2 ss olje
Saus:
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts ingefær
- 3 ss olivenolje
- 4 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 1 lime
- 2 ss chilisaus (sriracha)
- 1 ss smør
- 3 ss olje
- 3 ss vann
Tilbehør:
- 200 g spinat
- 1 ss smør
- koriander til garnityr
- nudler eller ris
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha 2 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne og stek laksen på ganske høy varme. Laksen skal være litt rå i midten, så ikke stek for lenge. Ta fiskestykkene ut av panna og legg de på en tallerken.
Ha en ss smør og 3 ss olivenolje i panna. Finhakk hvitløk og ingefær og stek det blankt i panna. Ha i de andre ingrediensene til sausen og kok til sausen tykner. Slå av varmen, legg laksen tilbake i panna og øs saus over den med en skje.
Ta en annen panne og ha i 1 ss smør. Ha i spinaten og stek til den faller sammen.
Kok ris eller nudler etter anvisning på pakken. Server laksen med spinat, saus og ris eller nudler.
«Soya og honning smaker fantastisk til laks!«
[/two-thirds]