[one-third-first]
Du trenger:
- 6 eggehviter
- 220 g melis
- 220 g mandler
Kremen:
- 6 eggeplommer
- 1,5 dl kremfløte
- 180 g sukker
- 200 g smør
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Finmal mandlene.
Pisk eggehvitene til det skummer.Ha i melisen litt og litt og pisk til eggehvitene er helt stive. Vend forsiktig mandlene inn i røren med en slikkepott.
Ha røren i en smurt form på ca 24 cm, og stek på 160 grader i ca 40 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Imens kaken avkjøles lager du kremen. Kok opp eggeplommer, fløte og sukker under stadig omrøring. La kremen være på kokepunktet til den tykner. Dette tar ca ti minutter. Sett kremen til avkjøling.
Trikset for og få en stiv krem, er å avkjøle kremen til romtemperatur før du pisker inn romtemperert smør. Del smøret i terninger. Pisk inn litt og litt smør. Nå skal kremen være stiv.
Når mandelbunnen er helt avkjølt tar du og løsner den fra formen. Dersom det virker som om bunnen går i stykker kan du fryse den i ti minutter og så løsne bunnen forsiktig fra formen .
Legg bunnen på et fint fat og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med mandler eller salte pistasjnøtter.
«Suksesskake er en klassiker som aldri går av moten!«
[/two-thirds]