[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g filet av hvit fisk
- 100 g purre
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 4 dl melk
- 1-2 ts salt
- 1 klype muskatblomme
- 4 egg
- 3 ss strøkavring
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Smelt smøret i en stor gryte. Ha i melet og visp det inn i smøret. Spe med melken, litt av gangen så det ikke klumper seg. Kok et par minutter og sett til side. Ha i salt og la det avkjøle litt. Rør i en og en eggeplomme.
Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive.
Kutt fisken i 2 cm store terninger og hakk en halv purre. Rør fisken og purren inn i den hvite sausen. Vend så forsiktig inn eggehvitene.
Ha det over i en ildfast form. Dryss over strøkavring eller støtt brød.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i en time.
Serveres umiddelbart sammen med kokte poteter, smeltet smør og gjerne raspede gulrøtter eller en råkost salat.
«Fiskegrateng – en klassiker!«
[/two-thirds]