Vurdering

4.5
(19)

Spaghetti allo scoglio

Denne retten fikk jeg servert på restauranten Laguna Blu i Bordighera. Selve restauranten var ganske anonym, men kjøkkensjefen Sara Pinna laget fantastisk mat - og var dessuten så grei at hun lærte meg hvordan. Spaghetti allo scoglio er en klassisk pastarett, som lages i mange ulike varianter langs kysten av Italia. Navnet “allo scoglio” viser til at retten inneholder skjell og annen sjømat som har tilhold ved skjær og klipper langs kystlinjen.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 16 scampi/store reker
  • 20 blåskjell
  • 200 g akkar eller annen blekksprut
  • 20 vongole skjell
  • 200 g løk
  • 3 ss finhakket persille
  • 10 ss olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ts pepper
  • 1 boks knuste tomater
  • 400 g spagetti

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok løken i en time og mos den til en pure. Mos tomatene med en stavmikser.

Finhakk hvitløken og ha den i olivenoljen. La dette stå minst 30 minutter.

Rens og kutt akkar i passende biter.

Ha oljen, løkpureen, tomatsausen, hvitvin og pepper i en stor gryte eller panne. Rør rundt og la det koke i cirka 5 minutter.

Ha i scampi, akkar, blåskjell, vongole og pepper. La det koke under lokk i cirka 5 minutter.

Kok pasta som beskrevet på pakke og bland dette sammen med tomat- og skalldyrsausen.

Ha over finhakket persille og server umiddelbart

«Sjømatfest for pastaelskere!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter