Vurdering

4.2
(57)

Flate komper

Her på gården dyrker vi potetene selv og har en stor jordkjeller til oppbevaring. I løpet av et år bruker vi flere hundre kilo poteter til lefser - og ikke minst til komper. I oppveksten var det ofte komper som stod på middagsbordet og det er faktisk noe av det beste jeg kan få servert. Mamma lagde både tradisjonelle runde komper og flate komper som stekes i ovnen. De flate kompene er vel så gode som de runde, og dessuten mye kjappere å lage.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 5 kg uskrelte poteter
  • 2 ss salt
  • 300 g hvetemel
  • 500 g lettsaltet flesk eller bacon

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skrell potetene og mal dem i en kvern eller kjøkkenmaskin. Sil overskuddsvannet av potetmassen. Ha i mel og salt og bland det godt.

Skjer flesket i ca. 1 cm store terninger. Bland flesket inn I potetmassen.

Smør en langpanne på ca. 30×40 cm og fordel potetmassen utover.

Stekes i 1 time på 180 grader midt i ovnen.

Serveres med smør og eventuelt tyttebær og sukker. Kald melk passer godt som drikke til.

«Komper er noe av det beste jeg får servert!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 57

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter