Vurdering

4.5
(2)

Pulled pork med chili og koriander i tortilla

Pulled pork med chili og koriander er et supergodt alternativ til fredagstacoen. Koriander, tomater og lime gjør retten frisk og smakfull. Jeg liker å bruke litt ekstra chili, men det er viktig at du tilpasser mengden etter egen smak. Det tar lang tid å lage pulled pork, men det er ganske enkelt og resultatet er definitivt verdt innsatsen. Den du får kjøpt i butikken er et helt ok alternativ, men har du tid og mulighet så anbefaler jeg at du lager det selv.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 500 g svinekjøtt av bog eller nakke (eventuelt 500 g ferdig pulled pork)
  • tortillas

Salsa:

  • 1 løk
  • 3 tomater
  • 1 chili eller så sterk som du orker
  • 1 neve koriander
  • saften fra 2 lime
  • olje

Marinade:

  • 2 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts røkt paprika
  • 2 ss worcestersaus
  • ½ ts salt.

Avocadokrem:

  • 2 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • saften fra en halv sitron
  • 2 ss majones
  • 1 ss olje

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en liten bolle. Gni kjøttet inn med marinaden
og stek kjøttet på 90 grader i 12 timer. Eventuelt kan du kjøpe ferdig pulled pork i butikken og varme dette opp etter fremgangsmåte på pakken.

Lag avocadokremen ved å ha alle ingrediensene i en bolle og mose dem fint med en stavmikser.

Lag salsa ved å finhakke løk, tomater, chili og koriander og ha det i en bolle. Ha over limesaft og olje, og bland det sammen.

Varm lefsene. Ha kjøtt, salsa og avokadokrem i lefsene. Rull lefsene sammen og server.

«Det tar litt tid å lage pulled pork – men det er verdt innsatsen!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter