Vurdering

4.7
(3)

Blåskjell med pepper

Denne retten smakte jeg første gang på en liten familiedrevet restaurant i den lille byen Vietri Sul Mare på Amalfikysten i Italia. Der serverte de sjømat med fantastisk kvalitet som var perfekt tilberedt. Blåskjell med pepper er noe av det beste jeg har smakt og jeg var så heldig at jeg fikk være med på kjøkkenet for å lære hemmeligheten. Heldigvis er retten er superenkel å tilberede!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 kg friske blåskjell
  • 2 ss knust pepper
  • 3 dl vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Vask og skyll blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Ha vann og pepper i gryta. Legg i blåskjell, ha på lokk og kok til skjellene åpner seg (3-5 min). Skjell som ikke åpner seg skal kastes.

Legg på skiver av sitron på blåskjellene og server med godt brød.

«Det enkle er ofte det beste!»

Fra kjøkkenet i den lille familiedrevne restauranten i Vietri Sul Mare.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter