[one-third-first]
Du trenger:
- 500 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 4 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 5 g finhakka persille
- 1 egg
- 5 ss brødsmuler
- 1 ts pepper
Saus:
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 3 ss olivenolje
- 1 ts chilipulver
- 2 ts paprikapulver
- 1 boks hakka tomater
- 2 ts sukker
- 1/2 ts salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag kjøttbollene: Ha kjøttdeigen i en bolle og kna inn salt. Finhakk løk, hvitløk og persille, og kna dette inn i kjøttdeigen. Kna så inn egg, brødrasp og pepper.
Form små runde kjøttboller med hendene. Stek kjøttbollene i en panne med olivenolje på middels varme.
Lag sausen: Finhakk løk og hvitløk. Ha det i en gryte med olivenolje. Ha i krydderet og stek det sammen med løken i 10 minuter på svak varme.
Ha så i tomatene, sukker og salt. Kok i 5 minutter. Bruk en stavmikser og mos det helt fint. Kok til sausen er passelig tykk.
Server kjøttbollene med sausen og nybakt brød, eller som en rett på et tapasbord.
«Et must på tapasbordet!«
[/two-thirds]