Vurdering

4.2
(42)

Gulrotkake

Klassisk gulrotkake som er enkel å lage, og smaker fantastisk. Dessuten er den supersaftig!
Du trenger:
  • 4 dl sukker
  • 3 dl matolje
  • 4 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kanel
  • 500 g revet gulrot

Krem:

  • 300 g Philadelphia ost eller en tilsvarende naturell kremost
  • 100 g smør
  • 200 g melis
Slik gjør du:

Lag kaken: Visp sammen olje og sukker. Rør inn ett og ett egg. Sikt i hvetemel og rør sammen til en glatt røre. Ha i kanel, natron og bakepulver og rør det godt inn. Rasp gulrot og rør til en glatt røre.

Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm rund springform. Smør formen på sidene. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter.

Lag kremen: Ha romtemperert smør i en bolle og tilsett melis pisk dette godt sammen. Rør så inn kremosten til en glatt krem. Jeg kjører kremen med visp i en kjøkkenmaskin for å være sikker på at alle ingrediensene får blandet seg godt sammen og at kremen blir myk og god.

«Saftig og smakfull gulrotkake!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 42

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter