[one-third-first]
Du trenger:
- 200 g smør
- 2 dl vann
- 3 ss kakaopulver
- 4,5 dl mel
- 4,5 dl sukker
- 2 egg
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 ts natron
Glasur:
- 50 g smør
- 3 ss melk
- 2 ss kakaopulver
- 170 g melis
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Smelt smør i en gryte, tilsett vann. Rør inn sukker, creme fraiche, egg, kakaopulver og natron. Sikt inn melet og rør til en klumpfri røre.
Ha bakepapir i bunnen på en rund 26 cm springform. Smør formen på sidene.
Stek kaken på nest nederst rille i på 180 g i 40-45 minutter.
Lag glasuren. Smelt smøret, ha i melken. Rør så inn melis og kakaopulver. Ta på glassuren når kaken er avkjølt.
«Saftig og enkel sjokoladekake!«
[/two-thirds]