[one-third-first]
Du trenger:
- 12 sjøkreps
- 2 ts estragon tørket
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 tomat
- fersk chili etter smak
- 5 ss smør
- salt og pepper etter smak
- gressløk til garnityr
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Denne retten blir aller best dersom du får tak i rå kreps, men kokte går helt fint det og. Stikk en skarp kniv ned i midten av hodet på krepsen og skjær ned mot «halsen» og ned over halen. Så skjærer du andre veien, mot hodet. Når krepsen er delt i to på langs, så fjerner du paven (magesekken) og tarmstrengen.
Legg krepsen med skallet ned i en ildfast form.
Lag sausen ved å finhakke sjalottløk, hvitløk og chili. Fjern frøene inni tomaten, og finhakk den faste kjernen rundt. Ha alt i en gryte sammen med 2 ss smør og tørket estragon. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Smak til med salt og pepper. Rør inn 3 ss smør og ha sausen over krepsehalene.
Dersom du bruker rå kreps, så skal de gratineres midt i ovnen på 250 grader i 4 minutter. Dersom du bruker kokte kreps, så skal de kun varmes i 50 sekunder på 250 grader.
Ha over finhakket gressløk før servering.
«Gratinerte sjøkreps er en smaksopplevelse!»
[/two-thirds]