Vurdering

4.5
(15)

Oksehaleragu

Oksehaleragu, eller coda alla vacinara, er en gammel romersk rett som er svært smakfull. Det langkokt kjøttet blir så mørt at det smelter i munnen. Det finnes mange ulike varianter av denne oppskriften og enkelte bruker rosiner, mørk sjokolade eller pinjekjerner i gryta.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1, 5 kg oksehale
  • 80 gram bacon
  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløkfedd
  • 100 g gulrot
  • 1 gul løk
  • 4 stilker selleri
  • 2.5 dl hvitvin
  • 3 ss tomatpure
  • 1 klype kanel
  • 1 klype kakaopulver
  • 5 dl kraft/vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skyll oksehalene godt og kok de i vann i ca. 10 minutter. Ta vare på vannet halestykkene har kokt i.

Ha 2 olivenolje i en gryte. Legg i noen halestykker om gangen, og brun de godt på alle sider. Når de er ferdig brunet taes de ut og legges på en tallerken.

Finhakk hvitløken, og del grønnsakene og baconet i små biter. Stek baconet godt i gryta, og ha deretter i hvitløken og grønnsakene. Stek i noen minutter. Ha i hvitvinen og la det koke i ca. 5 minutter. Tilsett tomatpureen, kokekraften fra oksehalene og krydderet, og ha halestykkene tilbake i gryta. Legg på lokket og la det småkoke i minst 3 timer. Tilsett mer kraft dersom det koker tørt.

Server gjerne med potet- og sellerirotmos. Se oppskrift her.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 15

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter