[one-third-first]
Du trenger:
- 170 g tyttebær
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 20 g smør
- 2 dl fløte
- 1 ss sukker
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Knus tyttebærene i en foodprocessor og ha de over i en sil og klem ut saften. Skill to av eggene og sett eggehvitene til side. Knekk det tredje egget og ha det sammen med eggeplommene, tyttebærsaft og sukker i en stålbolle.
Sett så bollen over vannbad og pisk til det tykner. Visp så inn smøret og pisk kraftig til kremen blir tykk. Sett til avkjøling.
Pisk de to eggehvitene stive i en bolle. Ha 1 ss sukker og fløte i en annen bolle og pisk det til krem. Vend den stivpiskede eggehviten inn i tyttebærkremen. Vend deretter kremen inn i tyttebærkremen.
Ha fromasjen i fine glass og sett til avkjøling i kjøleskap til fromasjen er stiv. Dette tar minst 4 timer.
Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to og fyll med pisket krem, vaniljekrem, syltetøy eller bær. Dryss over melis rett før servering.
«Saftige fastelavnsboller!»
[/two-thirds]