Vurdering

4.1
(30)

Glutenfrie scones

Kjempegode glutenfrie scones, som dessuten er superenkelt og kjapt å lage.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2 dl fint glutenfritt mel
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 35 g smør
  • 1 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 250 grader. Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre smøret godt inn i melet. Pisk egget inn i melka med en gaffel. Bland melkeblandingen i det tørre og rør sammen. La deigen stå og svelle 5 minutter. Deigen skal være ganske løs. Tilsetter du for mye mel får du tørre og harde scones.

Ha litt vann på hendene. Del deigen i to og form to runde kaker på en stekeplate med bakepapir. Deigemnene skal være ca. 2 cm høye. Prikk emnene med en gaffel og del de i fire med en kniv. Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 10 minutter.

«Supergode og enkle scones«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 30

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter