[one-third-first]
Du trenger:
- 2 dl fint glutenfritt mel
- 1 dl glutenfri havregryn
- 2 ts bakepulver
- 2 ss sukker
- 35 g smør
- 1 dl melk
- 1/2 ts salt
- 1 egg
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 250 grader. Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre smøret godt inn i melet. Pisk egget inn i melka med en gaffel. Bland melkeblandingen i det tørre og rør sammen. La deigen stå og svelle 5 minutter. Deigen skal være ganske løs. Tilsetter du for mye mel får du tørre og harde scones.
Ha litt vann på hendene. Del deigen i to og form to runde kaker på en stekeplate med bakepapir. Deigemnene skal være ca. 2 cm høye. Prikk emnene med en gaffel og del de i fire med en kniv. Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 10 minutter.
«Supergode og enkle scones«
[/two-thirds]