Vurdering

4.2
(187)

Appelsinris

Da jeg tok heimkunnskap i Kristiansand i 1995 fikk jeg seibiff med løk og appelsinris som praktisk eksamensoppgave. Appelsinris er en gammel klassiker, som ofte ble servert ved påsketider. Det er en frisk og god dessert som du bør prøve.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 5 ss middagsris
  • 3  dl vann
  • 3 dl fløte
  • 3 appelsiner
  • 3 ss sukker

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok risen i vann. Koketid er angitt på pakken. Ha den kokte risen i et dørslag og skyll i rennende kaldt vann. La risen renne godt fra seg.

Pisk fløten med sukker. Ta hinnene av appelsinen og skjær den i små biter. Bland sammen ris, krem og 2/3 av appelsinbitene. Spar resten av appelsinbitene til pynt.

Ha desserten i fine persjonsskåler eller glass, og pynt med appelsinbiter.

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 187

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter