[one-third-first]
Du trenger:
- 1 ss honning
- 4 dl vann
- 1 ss tørrgjær
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
- 4 ss olivenolje
- 4 g rosmarin
- 5 hvitløkfedd
- 6 ss olivenolje
- 1/2 ts havsalt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Varm vannet til 38 grader. Ha i gjær og honning, og la det stå i 5 minutter. Bland alt det tørre i en bolle og hell i væsken. Dette er en veldig løs deig.
Ha bakepapir i en ildfast form på ca. 24×18 cm. Smør det med 4 ss olivenolje. Ha deigen i formen og tykk den utover. La den heve i formen i 40 minutter.
Imens deigen hever, så lager du topping. Ha olivenolje, finhakka hvitløk og rosmarin i en gryte. Varm forsiktig opp og sett gryten til side. Etter at toppingen har stått i 30 minutter har du den over deigen og trykker den godt ned i deigen med fingerspissene. Strø havsalt på toppen.
Hev i nye 10 minutter og stek på 220 grader i 20 – 25 minutter.
«Saftig og god foccacia!»
[/two-thirds]