Vurdering

4.4
(9)

Kylling kokt i rødvin

Kok kyllingen i rødvin! Det er en nydelig og enkel måte å tilberede kylling på.

[one-third-first]

Du trenger:
  • hel kylling på ca. 1,7 kg
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 200 g småløk, delikatesseløk eller sjalottløk
  • 150 g sjampinjong
  • 5 fedd hvitløk
  • 100 g bacon
  • 2 ss tomatpure
  • 6 dl rødvin
  • 2 dl kraft eller vann
  • 1 kvast timian
  • 3 laurbærblad
  • 1 kvast rosmarin
  • 6 dl rødvin
  • 2 dl kyllingkraft eller vann
  • salt og pepper etter smak

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Del kyllingen. Skjær av lårene og del i de i det naturlige leddet. Skjær av vingene og skjær ut brystene. Du kan eventuelt kjøpe kyllinglår og bare bruke dette.

Finhakk hvitløken, og kutt grønnsakene og baconet i små biter. Skrell småløken (del de i to dersom de er for store). Del soppen i skiver.

Rull kyllingen i hvetemel. Ha 2 ss olivenolje i en panne og brun kyllingen til den blir gylden på alle sider. Ha baconet og grønnsakene i en gryte med 3 ss olivenolje. La det surre på svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpure, vin og kraft/vann. Legg i kyllingstykkene og ha i krydderet. Ha på lokk og la det koke i 1-2 timer.

Smak til med salt og pepper. Server med potetmosen du finner oppskrift på her.

«Kyllingen blir saftig, mør og full av smak!»

 

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter