Vurdering

4.2
(97)

Sosekjøtt

Sosekjøtt er tradisjonsrik vestlandskost som smaker helt nydelig.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 kg høyrygg av okse
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 7 dl vann
  • 2 nellikspiker
  • 2 laurbærblad
  • 1 løk
  • 1 ss grovkvernet pepper
  • salt etter smak

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i stykker på ca. 4×4 cm, og brun det godt i en panne. Legg kjøttet på en tallerken . Skjær løken i skiver og brun det i panna i ca. 5 minutter.

Lag sausen. Smelt smøret i en gryte og ha i melet. La det steke til det får en nøttebrunfarge. Rør hele tiden så ikke det brenner seg. Ha i litt og litt vann under omrøring og rør godt til en klumpfri saus.Ha i krydder, salt og pepper.

Tilsett kjøttet og løken, og  la det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ønsker du en tykkere saus så kan du blande 1 ss hvetemel i litt vann og røre inn i sausen. Server med kokte poteter, gulrøtter og ertestuing.

«Nydelig tradisjonsrett frå Vestlandet !»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 97

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter