Vurdering

4.4
(9)

Sjokoladefondant

Det er få desserter som smaker bedre enn en perfekt stekt sjokoladefondant. Den skal være så rå i midten at sjokoladen renner ut når du setter skjeen i den. Trikset er å være påpasselig med steketemperatur og steketid, og ta den ut av ovnen på akkurat det rette tidspunktet. Steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så det kan være lurt å prøve seg fram med å steke bare en den første gangen.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade (70 % kakao)
  • 1 ss kakaopulver
  • 100 g sukker
  • 4 egg
  • 100 g mel

Oppskriften gir 4 porsjoner

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret og smelt så sjokoladen i det varme smøret. Rør inn sukker, og så ett egg om gangen. Sikt inn mel og kakaopulver og rør godt.

Dette blir ca. 1/2 l røre og som skal fordeles på fire former. Vil du ha en ekstra smak på sjokoladefondanten så kan du tilsette ingefær, kanel eller cayennepepper etter smak.

Smør godt med smør porselenformene og dryss litt hvetemel i formen, så er kaken lettere å få ut av formen etter den er stekt.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og det kan derfor være en fordel å prøve å steke en kake for å teste ut din ovn.

Du kan også fryse kakene ustekt i formen og sette de rett inn i ovnen når det passer deg. Sjokoladefondanten trenger da litt lenger steketid, ca. 12-14 min på 200 grader.

«Herlig sjokoladefondant med flytende kjerne!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter