Vurdering

4.6
(7)

Reker i salsa

I forbindelse med innspillingen av TV-serien Kystmat fikk jeg en fantastisk oppskrift på Ceviche av Eliezer Ivan Mendez Contreras, en mexicaner bosatt i Valle. Her er variant som bygger på den samme oppskriften, men hvor jeg bruker reker i stedet for hvit fisk - og litt avokado for å balansere retten. Nydelig sommer mat!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 300 g rensa reker
  • 4 lime
  • 1/2 løk
  • 3 tomater
  • 1 rød chili
  • 1 avokado
  • 1 neve koriander
  • 2 ss olje
  • salt
  • tortillalefser eller tortilla chips

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ha rekene i en bolle. Press 4 lime over rekene og la det stå i 5 minutter. Hvis du bruker rå reker må det stå i 20 minutter.

Finhakk løk,chili, tomat og bland sammen med rekene. Hakk koriander, skjær avokadoen i biter og vend dette inn. Ha i 2 ss olje og smak til med salt. Serveres i tortillalefse eller sammen med tortillachips.

«Enkel og god rett – med reker og sydlandsk temperament!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter