[one-third-first]
Du trenger:
- 600 g lam fra bog eller lår
Marinade
- 2 ss tomatpure
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 4 hvitløkfedd
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 7 ss vann
Tzatziki – se oppskrift her
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til marinaden. Kutt lammet i 2 x 3 cm store terninger. Bland det sammen med marinaden og putt det i en pose . La det ligge i kjøleskapet i minst 12 timer.
Legg grillpinnene i vann i ca. 20 minutter, da tar de ikke fyr under grillingen. Tre kjøttbitene på grillspyd og ha de i en pose.
Lag tzatziki. Denne kan du også lage dagen før. Se oppskrift her
Grill lammespyda på bål. Sever sammen med tzatziki, i tortilla eller eplekake.
«Supergod turmat!»
[/two-thirds]