oppskrift margit dale marinert lam

Vurdering

4.7
(6)

Kalv med tunfisksaus (Vitello tonato)

Kjøtt og fisk er kanskje en uvanlig kombinasjon for mange, men denne retten er en klassiker. Vitello tonato er en tradisjonell rett fra Piemonte i Italia. Jeg smakte den for første gang på ferie i Italia og ble helt hekta.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 600 g kalv (flatbiff)
  • 4 laurbærblad
  • 4 hvitløkfedd
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • vann til det dekker kjøttet.

Saus

  • 100 g tunfisk i olje
  • 2 hardkokte egg
  • 4 ansjosfileter
  • 20 g kapers
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sirtonsaft
  • salt og pepper etter smak
  • bladpersille eller kruspersille til garnityr

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kutt grønnsakene i grove biter. Ha kjøttet i en gryte sammen med laurbærblad, hvitløk, løk og gulrot. Hell over vann til det dekker kjøttet og kok i ca. 1,5 timer. La kjøttet avkjøles i vannet i gryta.

Imens kjøttet avkjøles lager du sausen. Kok eggene i ca. 10 minutter og avkjøl i kaldt vann i 5 minutter. Kutt så egget i små biter. Ha tunfisken, eggene, ansjosene og halvparten av kapersene i en blender. Mos dette sammen, og ha i olje og sitronsaft. Mos videre til en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Skjær kalvekjøttet i tynne skiver. Legg kalvekjøttet på en tallerken, og ha sausen oppå kjøttet. Pynt med kapers og persille og ha over noen dråper god olivenolje. Kvern over litt pepper til slutt.

«En himmelsk rett!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter