oppskrift margit dale kalvesnitzel

Vurdering

4.7
(6)

Kalvesnitzler med salvie og parmaskinke (Saltimbocca alla Romana)

Saltimbocca alla Romana er en klassisk rett fra Roma som aldri går av moten. Retten har vært en av mine absolutte favoritter siden jeg smakte den første gang, for 21 år siden, på en liten restaurant i den pittoreske gata Via Margutta i Roma.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 12 tynne skiver av kalvekjøtt (ca. 40 g per skive)
  • salt etter smak
  • 12 tynne skiver av parmaskinke
  • 12 friske salvieblader
  • 75 g smør
  • 1/2 dl hvitvin

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Bank kjøttstykkene tynne og dryss på litt salt. Legg et salvieblad på hver kjøttstykke. Ha en skinkeskive på toppen som er like stor som kjøttstykket. Fest skinkeskivene med en liten trepinne gjennom hvert kjøttstykke.

Ha 50 g smør i panna og stek kjøttet på begge sider til de er så vidt gjennomstekt. Ta kjøttstykkene ut av panna og hell i hvitvinen. Skrap bunnen så stekekraften blander seg i sausen. La det koke et par minutt. Pisk så inn resten av smøret.

Hell sausen over kjøttstykkene og pynt med frisk salvie.

«Klassisk rett fra Roma!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter