[one-third-first]
Du trenger:
- 12 tynne skiver av kalvekjøtt (ca. 40 g per skive)
- salt etter smak
- 12 tynne skiver av parmaskinke
- 12 friske salvieblader
- 75 g smør
- 1/2 dl hvitvin
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Bank kjøttstykkene tynne og dryss på litt salt. Legg et salvieblad på hver kjøttstykke. Ha en skinkeskive på toppen som er like stor som kjøttstykket. Fest skinkeskivene med en liten trepinne gjennom hvert kjøttstykke.
Ha 50 g smør i panna og stek kjøttet på begge sider til de er så vidt gjennomstekt. Ta kjøttstykkene ut av panna og hell i hvitvinen. Skrap bunnen så stekekraften blander seg i sausen. La det koke et par minutt. Pisk så inn resten av smøret.
Hell sausen over kjøttstykkene og pynt med frisk salvie.
«Klassisk rett fra Roma!»
[/two-thirds]