oppskrift margit dale biff stroganoff

Vurdering

3.9
(32)

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff er en rett med røtter i Russland. Retten vant en matlagingskonkurranse i St. Petersburg, og ble, kanskje litt urettmessig, oppkalt etter greven som rettens opphavsmann jobbet for. Grev Alexander Sergejevitj Stroganovs navn lever evig, men kokken er for lengst glemt. Retten kan lages i mange varianter og her har du min variant. Mange har paprikapulver og tomatpure i den, men etter litt research fant jeg ut at den originale oppskriften var uten. Så da prøvde jeg det, og det var supergodt. Prøv selv!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 2 ss olje
  • 10 g smør
  • 1 kg oksekjøtt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stor løk
  • 5 hvitløkfedd
  • 2 ss sennep
  • 3 ss mel
  • 7 dl kraft
  • 200 g crème fraîche
  • 20 g smør
  • 300 g sopp
  • 3 hvitløkfedd

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i terninger, og krydre det med salt og pepper. Stek kjøttet på høy varme i en panne. Ha litt kjøtt i panna om gangen, og stek til det får en god stekeskorpe. Ta kjøttet ut av panna og legg det på en tallerken.

Skjær løken i tynne skiver, og finhakk hvitløken. Ha løk, hvitløk og smør i en stekepanna og stek på middels varme til den blir myk og brun.

Ha den stekte løken og hvitløken i en gryte, tilsett mel og sennep, og rør det inn. Ha så i det stekte kjøttet og kraft. La det putre i tre timer. Tilsett mer væske dersom det koker tørt.

Etter tre timer skjærer du soppen i tynne skiver og finhakker hvitløk. Ha soppen og hvitløken i stekepanna sammen med smør og stek godt.

Ta en øse av kraften og ha det i en bolle. Bland crème fraîche i kraften, og ha det tilbake i gryta. Ha så i soppen og la det koke i noen minutter. Smak til med salt mot slutten.

Server sammen med potetmos eller ris. Pynt med frisk persille.

«En fantastisk god gryte!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter