[one-third-first]
—
Du trenger:
- 2 bokser Idyll jordbæris
- 1 kurv friske bringebær
Marengs:
- 90 g lake fra en kikertboks
- 100 g sukker
- 1 ts sitronsaft
- 1/4 ts salt
Bærsaus:
- 400 g frosne bringebær
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl vann
- 1/2-1 ts potetmel
- 2 ss vann
I samarbeid med:
[/one-third-first]
[two-thirds]
ANNONSE
Slik gjør du:
Lag marengsen: Visp kikertlake og eddik til stivt skum med elektrisk visper. Det tar ca. 10 minutter. Tilsett litt og litt sukker, mens du visper videre i ca. 6 minutter. Ha i salt og visp 1 minutt til. Fyll røren i en sprøytepose og lag fine små topper på en stekeplate med bakepapir. Stek i 2-3 timer på 90 grader.
Lag bærsausen: Kok opp sukker og vann. Ha i de tinte bringebærene og kok i noen minutter. Sil bærene og kast frøene. Ha sausen tilbake i en kjele. Bland potetmel med litt vann og ha det i sausen for å tykne den.
Ta ut boksene med Idyll jordbæris ca. 20 minutter før du skal spise den. Fordel isen i 4 dessertskåler. Ha friske bringebær og marengstopper på isen, og hel over bærsausen. Server umiddelbart og nyt!
Les mer om Idyll fra Hennig-Olsen Is her!
«Herlig vegansk sommerdessert!»
[/two-thirds]