Vurdering

4.4
(29)

Gratinerte blåskjell

Du trenger:

  • 1 kg friske blåskjell

  • 3 dl vann

  • 1 boks hermetiske tomater

  • ½ chili

  • 1 kinesisk hvitløk

  • 2 bunter persille

  • 1 bunt kjørvel

  • 8 ss brødsmuler

  • 8 ss parmesan

  • ½ ts salt

Slik gjør du:

Kast blåskjell som allerede har åpnet seg eller er knuste. Vask dem godt.

Damp blåskjellene i vann i 5 minutter, til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. La dem avkjøles. Del skjellene og legg delen med innmat i en ildfast form.

Lag fyllet. Surr finhakket chili og hvitløk i olivenolje i ca. 2 minutter, ha i tomatene og kok på svak varme i 5–10 minutter. Smak til tomatsausen med ½ ts salt og 1 ts sukker.

Finhakk urter og riv parmesan. Bland dette sammen med brødsmulene og ha i ¼ ts salt.

Legg en liten ts med tomatsaus i hvert skjell, og ha ca. 1 ts av den tørre blandingen på toppen.

Sett skjellene under grillen i ovnen på 180 ºC i ca. 5 minutter.

Spises som forrett eller som snacks.

«Gratinerte blåskjell er enkelt og godt!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 29

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter