Du trenger:
1 kg friske blåskjell
3 dl vann
1 boks hermetiske tomater
½ chili
1 kinesisk hvitløk
2 bunter persille
1 bunt kjørvel
8 ss brødsmuler
8 ss parmesan
½ ts salt
Slik gjør du:
Kast blåskjell som allerede har åpnet seg eller er knuste. Vask dem godt.
Damp blåskjellene i vann i 5 minutter, til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. La dem avkjøles. Del skjellene og legg delen med innmat i en ildfast form.
Lag fyllet. Surr finhakket chili og hvitløk i olivenolje i ca. 2 minutter, ha i tomatene og kok på svak varme i 5–10 minutter. Smak til tomatsausen med ½ ts salt og 1 ts sukker.
Finhakk urter og riv parmesan. Bland dette sammen med brødsmulene og ha i ¼ ts salt.
Legg en liten ts med tomatsaus i hvert skjell, og ha ca. 1 ts av den tørre blandingen på toppen.
Sett skjellene under grillen i ovnen på 180 ºC i ca. 5 minutter.
Spises som forrett eller som snacks.
«Gratinerte blåskjell er enkelt og godt!»
