Du trenger:
- 1 løk
- 2 ss smør
- 1,2 kg renskåret reinsdyrkjøtt fra lår eller bog
- 1 l viltkraft
- 250 ml seterrømme
- 4–5 skiver brun geitost
- 3 ss soyasaus
- 150 g sopp
- 1 ss smør
- salt
- pepper
- hvetemel (eller maisenna)
Slik gjør du:
Finhakk løken og stek den myk og blank i smør. Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det sammen med løken. Smak til med salt og pepper.
Slå det brunede kjøttet og løken over i en jerngryte. Hell over viltkraft, og la det småkoke i ca. 1 time.
Tilsett seterrømme og geitost, og jevn sausen med hvetemel eller maisenna til den er passe tykk. La det koke i 30 minutter.
Ha soppen i en tørr panne og stek til den har væsket seg og blitt tørr igjen. Bland inn 1 ss smør i soppen og ha den i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server med poteter og rørte tyttebær.
«Så enkelt og godt!»
