Du trenger:
- 2 ss olivenolje
- 2 gulrot
- 3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 stilk stangselleri
- 1 boks knuste hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 1.5 dl vann
- 1 ss sukker
- 1/2 ts oregano
- salt og pepper etter smak
- 400 g Økologisk Middagsost fra Rørosmeieriet
- lasagneplater
Hvit saus:
- 60 g smør
- 50 g mel
- 4.5 dl melk
- 0,5 ts muskatnøtt
- 100 g hvitost til toppen
Betalt samarbeid med Rørosmeieriet
Slik gjør du:
Ha oliven olje i ei panne. Finhakk, hvitløk, gulrot og selleri og stek det myk og blankt. Ha i tomatene, tomatpure, vann, krydder og sukker. Kok i 7 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
Lag ostesausen. Smelt smøret i ei gryte ha i hvetemel og rør godt sammen. Spe med litt og litt melk, mens du rører godt til en klumpfri saus.
Ha litt tomatsaus i bunnen av en ildfast form og smuldre over litt av Middagsosten. Hell over litt hvit saus og legg på lasagneplater. Forsett med flere lag til du ikke har mer saus, ost og fyll igjen. Avslutt med saus.
Riv hvitosten og drysse den over lasagnen på toppen. Ha bakepapir over formen mens du steker. Da blir blir den ikke brent. Stek på 180 grader i 40 minutter.
Server gjerne med en salat og godt brød.
«Nydelig vegetarlasagne med Middagsost!»
