Vurdering

4.2
(13)

Vaniljeiskrem med multesaus og serinakaker

Du trenger:

  • 1 boks vaniljeis 
  • mørk sjokolade
Serinakaker:
  • 150 g smør
  • 250 g fint glutenfritt mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1 egg
Multesaus:
  • 200 g multer
  • 60 g sukker

Slik gjør du:

Lag serinakaker: Ha mel, bakepulver og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre dette helt fint inn i melet. Ha i sukker og egg og og arbeid deigen godt sammen.

Trill den så til en pølse og kutt den i kuler. Dette blir ca. 45 kaker. Trill de runde og legg de på en plate med bakepapir. Trykk kakene litt ned med en gaffel så det blir synlige riller.

Pisk ett egg og pensle med dette. Hakk mandler og dryss på toppen. Stek på 175 grader i ca. 12 minutter.

Lag multesaus: Kok opp multer og sukker. Kok i fem minutt og mos så multene gjennom en sil.

Ta ut vaniljeis fra frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.

Hakk sjokoladen. Ha iskrem i en dessertskål, hell over multesaus og dryss over hakket sjokolade. Sett en serinakake i iskremen og server umiddelbart.

«Nydelig juledessert!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 13

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter