Vurdering

4.7
(12)

Ramen

Du trenger:

  • 4 blader kinakål
  • 100 g bønnespirer
  • 1 liten rødløk
  • 3 stilker vårløk
  • 1 gulrot
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss sesamolje
  • 180 g ris- eller eggenudler
  • 4 egg
  • 1 kvast koriander
  • sesamfrø

Kraft:

  • 2 l vann
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 5 hele pepperkorn
  • 400 g kraftben
  • 6 ss soyasaus
  • 1 chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1/2 limesaft

Slik gjør du:

Lag kraften. Ha vann i en kjele. Del grønnsakene i biter og ha i kraftben, pepperkorn, gulrot og løk. La det småkoke i 1-2 timer. Når kraften er ferdig kokt, siler du den og har den i ei gryte. Ha i finhakket hvitløk, ingefær og chili. Smak til med salt, limesaft og soyasaus.

Imens kraften koker kutter du opp kinakål og gulrot i tynne skiver. Del rødløken i to og skjær den i så tynne skiver som mulig. 

Stek kjøttdeigen i sesamolje og ha den på en tallerken. Rist sesamfrøene i en tørr panne. Kok eggene i ca. 5 minutter og legg de i kaldt vann. Fjern skallet og del hvert egg i to.

Kok nudlene etter anvisning på pakka.

Ha nudler, grønnsaker, kjøttdeig og egg i skålene, og hell over kokende varm kraft med en øse til det dekker. Grovhakk koriander og ha over.

«Nydelig rett med masse smak!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 12

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter