Vurdering

3.8
(6)

Surdeigsboller med Nutella

Jeg har fått surdeigsdilla, og forsøker meg stadig på nye oppskrifter. Surdeig gir ikke "bare" nydelige brød. Det passer også godt til søtbakst. Surdeigsboller med Nutella faller i smak hos både store og små. Prøv du også!

Du trenger:

  • 40 g surdeig
  • 50 g smør
  • 250 g siktet speltmel
  • 70 g sukker
  • 1,5 dl melk 
  • ca. 80 g Nutella

Slik gjør du:

Smelt smøret, ha i melk og avkjøl til 25 grader. Bland det tørre i det våte, og elt i kjøkkenmaskin til en smidig deig. Elt på laveste hastighet i ca. 4 minutt.

La deigen heve under plast i 4-5 timer. Kjevl ut deigen til et rektangel på ca. 40×30 cm. Smør på Nutella. Rull deigen sammen og del den i 12 like store biter.

Ha de på en stekeplate med bakepapir, etterhev bollene under plast eller klede i ca. 30 minutter. Stek på 235 grader i ca. 12 minutter.

«Supergode surdeigsboller med Nutella!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.8 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter