Du trenger:
- 2 ss olje
- 1 gul løk
- 1 gulrot
- 4 hvitløkfedd
- 2 ss olje
- 500 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 2 ss tomatpure
- 1 boks tomater
- 1 ts pepper
- 1 klype kanel
- 1 klype muskat
- 1 klype nelik
- 1 laurbærblad
- 1 ts sukker
- 2 ss soyasaus
- 1 kg potet
- 70 g smør
- 2 dl helmelk
- 100-150 g ost
Slik gjør du:
Finhakk løk, gulrot og hvitløk. Stek de blanke i en panne med olje. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Ha i salt og tomatpure, og bland det godt inn i kjøttdeigen. Ha i tomatene og krydderet. La det koke noen minutter og smak til med salt, sukker og soyasaus.
Skrell potetene og del de i grove biter. Kok potetene møre i vann. Hell ut vannet og la de dampe fra seg. Mos potetene godt, og ha i smør og salt. Rør i melka til slutt.
Fordel kjøttblandingen i en ildfast form og ha potetmassen over. Riv osten og fordel den på toppen. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.
«Lett å lage – lett å like!»
