Du trenger:
- 150 g bacon
- 400 g kyllingfilet
- 4 egg
- 200 g salat
- 150 g små tomater
- 1/2 rødløk
- 2 avokado
- 150 g blåmuggost
Vinaigrette:
- 1 sjalottløk
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts Dijonsennep
- 6 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Kok eggene i ca. 8 minutt. Stek kyllingfiletene i litt olje til de er gjennomstekt. Legg baconet på bakepapir på en stekeplate, og stek det på 165 grader varmluft i ca. ti minutter.
Kutt salaten i små biter og legg det på et fat. Del opp kyllingfiletene i skiver. Del tomatene passelige biter og skjær løken i tynne skiver. Del eggene opp i seks biter og skjær avokadoen i skiver.
Legg kylling, tomater løk, avokado, egg i striper på fatet. Kutt bacon i små biter og dryss over salaten.
Lag dressingen. Finhakk løken og bland det sammen med rødvinseddik, olje, salt, pepper og Dijonsennep. Pisk dressingen godt sammen og hell den over salaten. Smuldre blåmuggosten over salaten til slutt.
«Nydelig salat!»
