Du trenger:
- 600 g laks
- 1 dl smeltet smør
- 1 ss flytende honning
- 6 hvitløkfedd
- saft fra en halv sitron
- 3 ss hakket persille
- salt og pepper etter smak
- 12 asparges
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 190 grader.
Smelt smøret forsiktig. Finhakk hvitløk og persille, og ha det i smøret. Rør i honning, salt, pepper og sitron. Ha laksen i en ildfast form og hell over sausen. Stek i ca. 12 minutter.
Kutt av de nederste 3 cm på aspargesene. Legg aspargesene i kokende vann og la de koke 1-2 minutter. Ta aspargesene opp av vannet og kutt de i biter. Ha aspargesbitene i den ildfaste formen før servering.
Dersom du ønsker en saus med mer smak så kan du ha i litt soyasaus eller chilisaus. Server med potetmos eller kokte poteter.
«Laks og asparges passer perfekt sammen!»
