Du trenger:
- 2 ss olivenolje
- 2 gulrøtter
- 3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 stilk stangselleri
- 400 g kjøttdeig
- 2 bokser knuste hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 1.5 dl vann
- 1 ss sukker
- 1/2 ts oregano
- salt og pepper etter smak
- lasagneplater
Hvit saus:
- 60 g smør
- 50 g mel
- 4,5 dl melk
- 0,5 ts muskatnøtt
- 100 g hvitost til toppen
Slik gjør du:
Finhakk, hvitløk, gulrot og selleri. Ha grønnsakene i en stekepanne med olivenolje og stek det myk og blankt. Ha i kjøttdeigen og brun den sammen med grønnsakene. Ha i tomatene, tomatpure, vann, krydder og sukker. Kok i 7 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
Lag ostesausen. Smelt smøret i en gryte. Ha i hvetemel og rør godt sammen. Spe med litt og litt melk, mens du rører til en klumpfri saus. Ha i muskatnøtt.
Ha litt av kjøtt/tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Ha over litt av den hvite sausen. Legg på lasagneplater. Forsett med flere lag til du ikke har mer saus, ost og fyll igjen. Avslutt med saus.
Riv hvitosten og drysse den over lasagnen på toppen. Ha bakepapir over formen mens du steker. Da blir blir den ikke brent. Stek på 180 grader i 40 minutter.
Server gjerne med en salat og godt brød.
«En sikker vinner!»
