Du trenger:
- 2 eggeplommer
- 2 ss sukker
- 250 g mascarponeost
- 1 ts revet sitronskal
- 1 vaniljestang
- 2 ss amaretto, marsala eller konjakk
- 8 (ca. 80 g) savoiardi (fingerkjeks)
- 1 dl sterk kaffe
- 1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene, osten og sitronskallet i eggedosisen, og bland det godt sammen til en klumpfri krem.
Sett klar fire glass eller dessertskåler. Ha kaffe og amaretto i en bolle. Knekk kjeksene i lengder som passer i bunnen av glasset eller dessertskålen.
Dypp kjeksene kjapt i kaffeblandingen, og legg et lag kjeks i bunnen av glasset. Ha over ostemasse, legg et nytt lag til med kjeks og så ostemasse på toppen. Sikt over et lag med kakaopulver, og avkjøl i minst 4 timer. Den blir ekstra god dersom den får stå over natten.
«Porsjons-tiramisu – enkelt og godt!»
