Du trenger:
- 2 ss olivenolje
- 2 sjalottløk
- 200 g risottoris
- 2 dl eplemost
- 7,5 dl l vann/kraft
- 12 asparges
- 80 g parmesan
- 80 g smør
- 12 blader basilikum
- salt og pepper etter smak
- 600 g laks
Slik gjør du:
Finhakk sjalottløk og ha det i en gryte med litt olivenolje. La det frese i ca. 1 minutt.
Ha risottorisen oppi gryta og rør godt. La det frese i ca. 1 minutt og tilsett eplemosten. La eplemosten koke inn.
Spe så med varmt vann eller kraft. Hell i litt og litt. Rør slik at risen kremer seg. Spe med ca. 7,5 dl væske. Dersom det koker tørt, må du tilsette mer. Det tar ca. 17 minutter å koke risottoen. Husk at risen skal gi litt tyggemotstand.
Imens risottoen koker, skal aspargesene kokes i en annen kjele. Koketiden er ca. 2 minutter.
Del laksen i passelige stykker og stek den lett i en panne.
Kutt de kokte aspargesene i passelige biter og kutt basilikum i mindre biter. Riv parmesanen og del smøret i terninger.
Når risen har kokt ferdig, rører du inn parmesan og smør. Ha til slutt asparges og basilikum i risottoen, og smak til med salt.
Server stekt laks og risotto med litt revet parmesan og pepper på toppen.
«Enkel og god risotto!»
