Du treng:
- 1 lauk
- 2 ss smør
- 1 ss sukker
- 400 g lammekjøtdeig
- 2 laurbærblad
- 4 blad salvie
- 1 kvast rosmarin
- 3 kvastar timian
- 2 gulrøter
- 100 g purre
- 100 g sukkererter
- 400 g poteter
- 1,2 liter kraft
- flatbrød
- smør
- salt og pepar etter smak
Slik gjer du:
Finhakk lauken og steik han brun i ei gryte med smør og sukker. Legg laurbærblad, salvie, rosmarin og timian i gryta. Ha i kjøtdeigen og steik vidare i ca. 10 minutt.
Del gulrøtene, sukkerertene og potetene i bitar. Kutt purren i tynne ringar. Ha grønsakene oppi gryta. Hell over kraft. Smak til med salt og pepar, og lat det koke i 30 minutt.
Ha suppa i suppetallerken. Knus litt flatbrød over suppa, og legg ein smørklatt på toppen.
«Enkel og smakfull suppe!»
